TRAVEL | Twee dagen New York (on a budget)


newyork-melissamilis-173

In het voorjaar mocht ik dit prachtige huwelijk fotograferen in Pennsylvania (USA). Gezien het een hele onderneming is om te vliegen met al je foto-bagage en zo lang reizen ook best eenzaam is besloot ik een vriendin mee te vragen. Ik was al eerder in NY geweest tijdens een trip met alle Grafisch Ontwerp studenten en werd toen al verliefd op de stad. Het was wellicht één van de mooiste reizen uit mijn leven en wou dus nog wel eens opnieuw proeven van de stad die nooit slaapt (het lijkt alsof ik over mezelf schrijf, of dit nu nog steeds te maken heeft met Sem, dat kom je later wel te weten ;-))

We waren het wel meteen eens dat we NY zouden bezoeken ‘on a budget’. Uiteindelijk besteden we slechts 35 euro in totaal voor alle bezienswaardigheden (eten/drinken en verblijf uiteraard niet inbegrepen ;-)) en zagen we eigenlijk een groot deel van New York.

Hier een overzicht van hoe ons weekend eruit zag!

lockhaven-melissamilis-1

We vlogen met Brussels Airlines. Een vlucht van +- 8 a 9u vanuit Brussel zonder tussenstop. Vroeger had ik er wellicht tegenop gezien maar nu, nu ik even uit het ‘motherhood’ kon ontsnappen, leken mij 9u slaap, film kijken of foto’s editen een pure zaligheid… Van daaruit gingen we met de metro naar Brooklyn waar we via Airbnb een pareltje van een appartement hadden gevonden. Om van de luchthaven naar New York te gaan zijn er verschillende mogelijkheden maar de goedkoopste (en handigste) is zeker en vast de metro. Een kleine tip, neem een rugzak ipv trolley mee. Daar heb ik mij wat aan mispakt en dan is de metro (met duizend trappen en geen enkel lift) ineens toch veel zwaarder/ingewikkelder dan zou moeten 😉

newyork-melissamilis-21 newyork-melissamilis-19b newyork-melissamilis-18 newyork-melissamilis-13 newyork-melissamilis-12b

AVOND 1

We besloten de eerste avond  meteen Brooklyn te verkennen. Die buurt wou ik supergraag zien en had ik tijdens ons verblijf met Grafisch Ontwerp in the city nooit ontdekt. We wandelden rond in de straten van Bushwick. Een gedeelte van Brooklyn waar veel artistiekelingen wonen en er een heleboel tweedehands shops, hippe restaurants en bars zijn en je je altijd mondiaal voelt maar nooit etchy genoeg. Fan van concerten? It’s here you need to be!

newyork-melissamilis-28newyork-melissamilis-23 newyork-melissamilis-24 newyork-melissamilis-27  newyork-melissamilis-31

Na een lekkere hap en een fijn drankje, besloten we op de eerste avond ook nog the Empire State Building te gaan bekijken (tip: ga nog iets voor valavond, zo heb je zowel overdag als wanneer het donker is een zicht op de stad. Fantastich mooi maar wel even aanschuiven dus hou hier rekening mee). Gezien je toch al in de buurt bent (+-10 min wandelen) kan je ook meteen Times Square bezoeken. Wij deden het (wegens uitputting) pas een dag later maar gezien je in NY bent en gewoon héél graag deze toeristische plek wil zien is het wel zo handig om het meteen die eerste avond te doen.

newyork-melissamilis-131newyork-melissamilis-33 newyork-melissamilis-34 newyork-melissamilis-39 newyork-melissamilis-43 newyork-melissamilis-46

newyork-melissamilis-62  newyork-melissamilis-132 newyork-melissamilis-134

DAG 2

newyork-melissamilis-151 newyork-melissamilis-152 newyork-melissamilis-153  newyork-melissamilis-157 newyork-melissamilis-158 newyork-melissamilis-160

Op dag twee begonnen we onze ochtend door de metro te nemen (op de hoek van onze straat, handig die Airbnb in Brooklyn!) en af te stappen aan voor héérlijke pannenkoeken in Chelsea Market. Dit heerlijke pand herbergt werkruimtes, een foodmarket, hippe shops (hallooooo Anthropologie!) en ligt ideaal omdat we meteen daarna besloten om de High Line van NY te wandelen (enkele blokken naast Chelsea Market is er een lift die je omhoog brengt naar de voormalige spoorweg).

newyork-melissamilis-67 newyork-melissamilis-68 newyork-melissamilis-69 newyork-melissamilis-72 newyork-melissamilis-74 newyork-melissamilis-80 newyork-melissamilis-82

Deze oude spoorweg werd omgevormd tot een groene boulevard/park en was net niet klaar bij mijn bezoek in 2009 en dus wou ik hem nu héél graag doen. Je kan maar liefs 2,2 km wandelen langs de mooiste stukken van New York. Prachtig om te doen!

newyork-melissamilis-84 newyork-melissamilis-85 newyork-melissamilis-89 newyork-melissamilis-90

Na onze wandeling op de High Line wandelden we verder richting het 9/11 memorial. Indrukwekkend en totaal anders dan hoe het in 2009 was toen men nog druk aan het werken was aan dit monument ter herinnering van de slachtoffers. Deze keer bezochten we enkel de twee fonteinen buiten.

newyork-melissamilis-91 newyork-melissamilis-93 newyork-melissamilis-98 newyork-melissamilis-99

In 2009 deed ik ook het museum maar dat was toen zo ontzettend triest (ik kwam met veel tranen buiten) dat we besloten het deze keer over te slaan en meteen weer de metro op te stappen richting Little Italy & Chinatown.

newyork-melissamilis-120

Om deze wandeling wat aangenamer te maken besloten we iets lekker te kopen bij Butchers Daughter. Een grote hit bij de New Yorkers want het restaurant had enorme wachtrijen. Wij kochten dan maar een heerlijke (echt, hmmm!) smoothie uit hun shop en wandelden verder.

newyork-melissamilis-101 newyork-melissamilis-103 newyork-melissamilis-104 newyork-melissamilis-105 newyork-melissamilis-107 newyork-melissamilis-110 newyork-melissamilis-111

Na onze wandeling hadden we honger! Tijd voor een gezonde namiddag-lunch! We besloten een salade samen te stellen bij Sweetgreen. Een saladebar met teveel keuze (hallo keuzestress!). Wat mis ik dergelijke gezonde initiatieven hier in België. Zelf biologische salades samenstellen, afrekenen en hup, een gezonde maaltijd in 2 minuten!

newyork-melissamilis-115 newyork-melissamilis-118 newyork-melissamilis-119

Tijdens het afrekenen van onze salades stootte ik op Naomi van de blog LoveTazaInsert mama-crush!Haar blog volgen over de jaren héén was één van de dingen die me deed dagdromen over kinderen. Haar tegenkomen in deze periode in mijn leven was dan ook fantastisch. Ze was super vriendelijk en lief en een foto om af te sluiten mocht niet ontbreken uiteraard (kijk haar lieverds op de achtergrond, helemaal weg naar dromenland!).

newyork-melissamilis-113

We hadden pijnlijke voeten, warme harten en geen honger meer dus tijd om te gaan chillen in Central Park. Mensen kijken… Uren kan ik dat.

newyork-melissamilis-121 newyork-melissamilis-122 newyork-melissamilis-124 newyork-melissamilis-125 newyork-melissamilis-128

Na een tijdje was het tijd om weer terug te keren naar onze Airbnb en sloten we af met een heerlijke cocktail en veel herinneringen.

newyork-melissamilis-139 newyork-melissamilis-140 newyork-melissamilis-141 newyork-melissamilis-150

Morgen 3

newyork-melissamilis-161 newyork-melissamilis-162

Op onze laatste ochtend in New York namen we de metro naar Brooklyn & Washington Bridge als ook het Brooklyn Park. Een prachtig stuk te midden van New York met zicht op de skyline. Het is mogelijk om met een bootje the Statue of Liberty te gaan bekijken maar vanaf deze mooie plek kan je het gewoon gratis zien (al is het klein van zo ver, toegegeven!). Heb je nog meer tijd, kan je gerust ook een boot nemen of de Brooklyn Bridge afwandelen. Laat je niet beetnemen door de verkopers op straat die je tickets proberen te verkopen… de boot is eigenlijk gewoon gratis. Enkel een bezoek aan het monument zelf kost geld (maar kan je ook gewoon skippen uiteraard). Wij keken van ver (wegens te weinig tijd) en sloten zo onze fantastische twee dagen in New York af met nog een héél korte wandeling langs de prachtige wijk Brooklyn Heights die zich net langs de Brooklyn brug bevindt.

newyork-melissamilis-164 newyork-melissamilis-167 newyork-melissamilis-170 newyork-melissamilis-174 newyork-melissamilis-175 newyork-melissamilis-177 newyork-melissamilis-180 newyork-melissamilis-181

I hope to be back in the city one day…

Zin gekregen om (on a budget) naar New York te gaan?
Hier enkele tips!

  • We spendeerden tijdens deze trip naar NY slechts 35 euro aan bezienswaardigheden (Empire State Building) en al de rest van onze tips/bezoeken was compleet gratis (op eten/drinken na natuurlijk :-)). Het is dus mogelijk om véél te zien en weinig uit te geven. Toch zin om die 35 euro te skippen en 0 euro aan bezienswaardigheden te geven en toch ook een zicht over NY te hebben? Ga dan iets drinken in één van de fantastische rooftop bars/restaurants in NY. Eten en drinken moet je toch en het uitzicht is vast ook fantastisch. Op mijn Pinterest board staan wat mogelijkheden op een rijtje!
  • We deden bewust geen museums omdat deze vaak héél duur zijn qua inkom (en veel tijd vragen) MAAR de meeste museums hebben wel minimum één avond in de week dat ze gratis of aan een verminderd tarief open zijn dus check deze even op voorhand, misschien kan je op deze manier toch nog museums bezoeken aan een laag tarief! Ik had alle museums gelukkig al allemaal gezien tijdens een eerder bezoek aan NY in 2009.
  • Neem de metro, veruit de makkelijkste en goedkoopste manier om te reizen in NY city. Je kan de metro ook een dag inruilen voor een fiets. Deze zijn ook niet duur en erg leuk om te doen (zeker om het gedeelte Brooklyn te bezoeken).
  • Er zijn op dit moment supergoedkope (en rechtstreekse!) vluchten te vinden hier!
  • Indien je een Airbnb boekt (in NY of ergens anders in de wereld) via deze link krijg je ook nog eens 30 euro korting op je verblijf! Superhandig en fijn verblijven in een huiselijke omgeving…

Have fun,

Enjoy the city that never sleeps! I sure did.

Melissa

PS. Alle foto’s werd genomen met deze fantastische camera!

One thought on “TRAVEL | Twee dagen New York (on a budget)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *