menu

Over Melissa milis

2004, in het midden van de winter: Melissa is 17 jaar oud en gaat op bezinning met haar toenmalige klas "beeldende kunsten". Ze spelen een educatief spel waarbij er vragen over klasgenoten beantwoord moeten worden. Bij de vraag: "wie zou jij het stylen en regelen van je huwelijk toevertrouwen?" vult heel de klas "Melissa" in.

Op die dag wist ik het misschien nog niet zo goed ("ik? een trouw regelen?") maar nu enkele jaren later, besef ik wel dat al mijn klasgenoten mij toen ontzettend goed kenden. Ik studeerde in 2009 af als master grafisch vormgever en bleef daarnaast met veel plezier fotograferen. In 2010 startte ik mijn eigen fotografie bedrijf en groeide ik uit van een fotografe die zich eerst richtte op familieshoots, naar een fulltime huwelijk en lifestyle-fotografe.

In mijn vrije tijd kan je mij vaak buiten vinden in de tuin met een goed boek (en eventueel een glaasje wijn ;-)), het schrijven/lezen van blogs, het gezellig samen zijn met vrienden en familie en dan in het bijzonder met mijn zoontje Sem die in 2015 thuis werd geboren. Ik vind deze wereld zo ontzettend mooi en door emoties & relaties vast te leggen, hoop ik die waarde ervan te kunnen vereeuwigen.

Over mijn eigen liefde

In de magische zomer van 2004 start hun verhaal. Onwennig en jong waren ze toen ze elkaar voor het eerst op een plaatselijke fuif tegen kwamen. Melissa als een blok gevallen voor die babyface Jan, Jan niet zo zeker of hij wel klaar was voor een type dat recht in zijn ogen keek. Na heel wat ICQ/MSN gesprekken sloeg “de voenk” dan toch over en werd de eerste kus gegeven in de bossen van Mie Maan. Jaren gingen voorbij, studeren deden ze ver van elkaar (hij in kortrijk, zij in Hasselt) maar in 2009, na het afstuderen, besloten ze te gaan samen wonen. Dat gaf ons de rust en ruimte om de relatie te laten groeien en in de winter van 2011, bij de eerste sneeuwvlokjes van die winter, vroeg Jan Melissa ten huwelijk. In 2013 stapten we in het huwelijksbootje.

(Vang hier een glimp op van onze huwelijksfilm en onze huwelijksfoto's)

Nu, bijna 15 jaar later, zijn we blij met al de herinneringen, verhalen die we al samen hebben mogen delen. Ik kijkt nog steeds graag recht in die ogen van Jan maar ik heb toch ook de nodige rust gevonden in het leven door te doen wat ik graag doe; fotograferen, keramiek, mama zijn, studio fijn oprichten. Om mijn leven nog wat meer in balans te houden kan je mij ook regelmatig op een yoga-matje vinden maar ik kan net zo goed genieten van heerlijk samen zijn met vrienden en eens de beentjes losgooien op een stevig feestje. Jan is een rustig type, iemand die zijn passie verloren heeft in het programmeren van websites en kan genieten van een fijne avond met mooie muziek op de achtergrond. Samen houden we van reizen en avonturen aangaan in het leven, in het bijzonder zijn we geïnteresseerd in het zoeken en leggen van connecties in het leven. Het is en blijft fantastisch dat we dit in onze job kunnen doen op een eerlijke, echte en mooie manier. Een tijd lang hebben we dan ook samen huwelijken vast gelegd: Melissa op foto, Jan op video. Door de geboorte van ons zoontje Sem in 2015, besloten we enkel met fotografie verder te gaan en video een tijdje in de schuif te leggen tot Sem weer groter is. Want wat zijn onze eigen herinneringen en het avontuur van ouder zijn ook belangrijk. Nu je ons wat beter kent, hopen we nog maar op één ding... dat we jullie tegen komen op ons volgende "avontuur" en dat we samen het leven & de liefde mogen vieren!

Traveldates

We houden enorm van reizen en combineren deze passie graag met onze job als visual storytellers. Contacteer ons als je meer informatie wil over prijzen voor destination huwelijken of huwelijken wereldwijd. We hanteren speciale prijzen om een huwelijk op je droomlocatie waar te maken!

2019
februari België
maart België
april België
mei België
juni België
juli België/Italië
augustus België
september België
oktober België
november België
december België

Awards

beste huwelijksfotografen van het jaar 2012 in B/NL (zankyou)
3e plaats huwelijksfotografe ter wereld in 2012 (zankyou)
7e plaats huwelijksfoto van het jaar in 2014

recente publicaties

Girls of Honour - Creatieve bruiloft met roze ballonnen en dino's
Girls of Honour - Dit is de meest originele bruiloft EVER! Met een trouwceremonie in bootjes...
Girls of Honour - Bruilofts-weekend van Bart & Danique
Brooklyn Bride - Real wedding: Alexandra + Timothy
Wedding Chicks - Contemporary wedding
Lovely Day - Vintage vibes in poppel
Poppytalk - Real weddings: Joke & Pieter