Rotterdam bezoeken met kinderen!


De afgelopen dagen waren zo waanzinnig leuk (dat had je misschien al door met al mijn Instagram updates ;-)). Op vrijdag kwam ik laat thuis van een huwelijk en vroeg ik Jan of we geen weekendje weg zouden gaan want dat ik voor het eerst in lange tijd nog eens vrij was. We hadden er allebei nood aan want de “vakantieperiode” met Sem thuis was een combi van afwisselend zorgen voor hem en leuke dingen doen maar tegelijk tijdens elk dutje of elk vrij moment ’s avonds werken. De zomer is nu éénmaal druk druk druk want hoogseizoen voor ons allebei. Dat weekendje werd dus geboekt en een dag later zaten we in Rotterdam. Niet te ver rijden dus ideaal met een peuter en héél kindvriendelijk, zo bleek.

Op vrijdag moest ik dus nog alles regelen en begon ik mijn zoektocht naar een kindvriendelijk hotel in Rotterdam. Het eerste wat ik dan meestal doe is Airbnb uitpluizen naar een fijne plek maar dit keer hadden we echt zin in een leuk hotel met ontbijt en weinig zorgen dus keek ik op Booking.com voor een fijn hotel. We kozen uiteindelijk voor hotel Stroom, want de grotere kamers hebben wat privacy tussen de slaapkamer en de living. Ideaal met een baby dus (babybedje in de living!).

Eénmaal aangekomen was Sem super enhousiast. Hij was duidelijk blij om eindelijk nog eens wat tijd met ons ALLEBEI door te brengen. Wat mooi om te zien en ook zo dierbaar. Ik zie in hem een avonturier, iets wat ik hem misschien heb meegegeven tijdens de zwangerschap – ik kan nl niet meer zeggen in hoeveel landen en op hoeveel vliegtuigen, boten, treinen en hoeveel autoritten ik met hem in mijn buik gemaakt heb dat jaar. Héél veel. Zwaar was dat maar ook zo mooi.

To the point nu. Rotterdam is dus verschrikkelijk kindvriendelijk en fijn. Ik zet dan ook graag enkele hotspots op een rijtje die wij kunnen aanraden in jullie bezoek aan deze mooie stad.

ONTBIJTEN & LUNCH

Ver Van Hier

By far, onze favoriet als het aankomt op kindvriendelijk lunchen of ontbijten. Ver Van Hier ligt niet pal in het centrum maar net erbuiten (tip: parkeer gratis in de aanpalende wijk, je moet 5 min wandelen maar het is gratis!). Wij hadden ontbijt in het hotel maar zijn hier gestopt voor een kleine lunch en Sem is de hele tijd enthousiast aan het spelen geweest in hun kinderhoek vol speelgoed & boeken. Al dat speelgoed en die leuke boeken die je in de speelhoek kan inkijken – kan je trouwens ook aankopen in hun winkeltje. Echt een aanrader met kindjes!

Fenix Food Factory

Een zeer fijne plek om te bezoeken bij goed of slecht weer (want zowel buiten als binnen kan je gezellig zitten!). Je kan er biertjes proeven, lekker eten (zoveel keuze!) of gewoon kijken naar al die fijne staanplaatsen met Rotterdamse initiatieven. Absoluut must-do als je in Rotterdam bent. Terwijl je toch daar bent, kan je ook langs de wandelbrug naar Hotel New York wandelen.

Aloha Bar

Een oud zwemparadijs dat werd omgetoverd tot een restaurant/bar met lekker eten, kinderhoek en mooi terras. Absoluut een bezoekje waard! Cocktails en alle gerechten met koffie in verwerkt zijn aanraders (ja hoor, koffiepoeder in mayo, bitterballen en alles wat je maar kan bedenken!)

DINER

Mercado

Leuke plek voor cocktails en lekker eten. Wij zijn hier kort gestopt voor een snack en een lekker drankje maar als we Sem niet bijhadden zouden we hier zeker een avondje uit van gemaakt hebben! Alhoewel dat je de twee zeker kan combineren want ook hier was er weer een speelhoekje voor de kids. Sem was fan, wij ook <3 Mercado is ook de ideale uitvalsbasis na een winkeldag in Rotterdam want het bevindt zich aan het begin van De Witte de Withstraat, één van de populairste 'edgy' winkelstraten (de Kloorsterstraat van Rotterdam). TO DO

Plaswijck Park

Helemaal bovenaan onze lijst staat Plaswijck Park. Met verve. Totaal weg van deze plek. We komen alleen hier voor nog eens terug! Plaswijck Park is een combi van speeltuin (indoor/outdoor en voor alle leeftijden!), dierentuin en wandelpark. Je kan er varen met een bootje, spelen in hun speeltuin (elke leeftijd heeft een aparte speeltuin), dieren kijken of voederen, in hun waterpark spelen of gewoon gezellig samen zijn als gezin. Noem het op, alles is hier. Wat ons vooral overtuigde en wat ons zo blij maakte was het feit dat Sem (die toch nog net geen twee jaar is) hier echt héél veel kon doen. Ze richtten zich dus ook op de kleintjes en dat is zo mooi. Onder de twee jaar mag je hier bovendien gratis binnen (en voor volwassenen is de inkom slechts 12 euro, echt veel te weinig als je het mij vraagt). Als dit park iets dichterbij was dan nam ik hier absoluut een abonnement. Zo fijn.

Diergaarde Blijdorp (Zoo van Rotterdam)

Deze zoo is de oudste van Nederland (anno 1857) en al meerdere keren uitgeroepen tot mooiste zoo van de Benelux. Wij bezochten de zoo op onze laatste dag in Rotterdam en het weer was vreselijk. Gelukkig hebben ze een vlindertuin en aquariums die overdekt zijn. Ook zijn er zowel binnen als buiten speeltuinen dus op zich hadden we toch nog een mooi bezoek. Ik kan me voorstellen dat het bij zonnig weer echt een fijne daguitstap kan zijn maar nu stonden héél veel dieren binnen, was Sem ondertussen uitgeteld en wij dus ook. Na een halve dag hielden we het voor bekeken en zijn we naar huis gereden. Al bij al wel een mooie daguitstap als je tijd genoeg hebt. Wij zien dat een zoo voor Sem soms nog te overweldigend veel is en hij was zeker zo blij in Plaswijck Park waar het aanbod klein maar overzichtelijk (en genoeg) was voor hem. Een leuke uitstap voor grotere kinderen dus. De prijzen voor de zoo zijn gelijkaardig aan die van de zoo hier in België. De ijsberen waren mijn favoriet (Sem vond ze vooral angstaanjagend!)

Maritiem Museum

Een tof museum voor iets oudere kinderen (Sem vonden we te jong & we hadden sowieso geen tijd meer). Je kan er veel bijleren maar ook met bootjes varen (Kids Marina). Welk kind doet dat niet graag, toch? In de buurt kan je ook het oude stukje haven bezoeken (goede plek om even te stoppen en iets te drinken/eten) en niet ver van de Kubushuisjes. Het zicht op de Rivier Maar is fantastisch en zeker de Erasmusbrug is een foto waard.

Splashtours, Euromast of Pannenkoekenboot?


Ik zag deze voorbij komen op héél wat blogs en verslagen van bezoekjes aan Rotterdam dus we deden (lekker toeristisch) mee. Splashtours doet rondritten in een knalgele bus en eindigt de rit in het water waar de bus verder vaart als een boot. We namen de laatste bus (rond half 8) en Sem was dus eigenlijk al in slaap in mijn armen toen we een uur later van de bus stapten. Commerciëel, vriendelijke chauffeur en tof om mee te maken maar prijzig(!). Enkel doen als je dus wat geld te spenderen hebt en gewoon dit fenomeen is wil meemaken 😉 (tip: boek je ticket op voorhand online, veel kans dat je eerst op de bus mag als je tijdig boekt en je dus de leukste plek in de bus krijgt! Kinderen mogen sowieso afwisselend vooraan in de bus gaan zitten tijdens het varen, zo kunnen ze mooie foto’s maken van oa de bekende SS Rotterdam, de boot die steevast in de haven ligt en een hotel/restaurant is ondertussen).

Ben je liever wat minder geld kwijt en wil je tijdens de rondrit op een boot nog lekker en veel eten? Boek dan liever de pannenkoekenboot. Je eet er zoveel pannenkoeken als je wil en bovendien is er voor de kids een ballenbad aan boord. Toegegeven, deze boot is ook toeristisch maar bon, met kids doe je die dingen ineens graag ;-). Naast de Splashtours en Pannekoekenboot heb je de Euromast. Deze hadden we al bezocht toen we hier 10j geleden op bezoek waren en gezien Jan en ik totaal niet van hoogtes houden, skipten we hem deze keer. Wil je hem wel bezoeken en ben je wel fan van grote hoogtes? Dan kan je er ook dineren of hem abseilen. Goed gek, denk ik dan 😉

Het Park

Het Park ligt naast de Euromast (en de pannekoekenboot en startplaats van de Splashtours) en is een mooi stukje groen in deze stad. Wij sloten de dag af met een fijne wandeling net voor we de Splashtours deden. We waren net te laat voor een drankje/hapje bij Parquit maar zouden er volgende keer sowieso een stop maken. De kinderen kunnen spelen in het park terwijl jij lekker geniet! Ideaal.

SHOPPING

Met een peuter is shoppen niet meer mijn voornaamste bezigheid (tot groot jolijt van Jan) maar als je echt wel shoppen is Rotterdam ook je stad bij uitstek. Alle straten in het centrum (lijnbaan, koopgoot, hoogstraat…) herbergen de ene winkel na de andere. In het centrum kan je eveneens de bekende Markthal van Rotterdam vinden, ideaal om deze hal een bezoekje te brengen in combinatie met een shoppingnamiddag of de kubushuisjes want die bevinden zich naast de markthal.

Eén van de populaire winkelstraten (met ook fantastische eet en drinkgelegenheden) is de Witte de Withstraat. Hij is perfect te voet te bezoeken vanuit het centrum. Rond de Fenix Food Factory heb je ook wat leuke shops zoals De Zeeuwse Meisjes, MK Floral Design…

Ons besluit is duidelijk. Rotterdam is de kindvriendelijke hotspot bij uitstek. Wij gaan zeker nog eens terug. Heb jij zin gekregen om ook een keertje te gaan? Via deze link krijg je 15 euro korting bij eender welke boeking via Booking.com en via deze link krijg je korting bij een boeking op Airbnb.

Véél plezier & als je tips hebt voor ons volgende bezoek, deel hem dan zeker in de comments!

Veel liefs,
Melissa

Alle foto’s werd genomen met deze leuke & compacte camera of met mijn Iphone!

SHOP THE POST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *