DE GEBOORTELIJST – DEEL 1 : slapen

Een babyboom, zo kan ik het stilletjes aan gaan beschrijven. Heerlijk is het, vrienden die allemaal zwanger worden of ondertussen na mij zijn bevallen. Elke keer opnieuw kreeg ik wel dezelfde vragen: “wat hadden jullie op de babylijst staan”. (Bijna) allemaal voor het eerst moeder dus allemaal even onwetend. Ik zie me nog staan bij het leggen van de babylijst. Helemaal ondersteboven want totaal geen ervaring met al die rare objecten, wel gecharmeerd door hun babygehalte, iets minder door alle felle kleuren (ik was die moeder die dacht dat haar kind zou spelen met de totaal niet opvallende houten blokken zonder kleur, boy WAS I WRONG!) Voor al die moeders hier die hun huis niet willen zien veranderen in een kleuterspeeltuin met plastic en veel kleur, voor alle moeders die geen clue hebben (zoals ik) of voor alle moeders die gewoon nog is zin hebben om hun lijst up te daten, voor wie weet… nog zo een kleine etter 😉 met het excuus: “maar ze zijn wel schoon als ze (eindelijk, ooit is) slapen?”

Gezien een lijst lang is (sorry!) doe ik hem in stukjes. Wel zo handig en overzichtelijk, toch?

Gezien een lijst persoonlijk is en zowel lang/kort kan zijn naar eigen noden en comfort, heb ik bij de optionele items * gezet.
Alle items die we al gekocht hadden voor de geboorte van Sem kregen een +

Ok, hier komt ie. DE lijst. En ook wat foto’s uit een zomer’s verleden. Ik zou er bijna zelf terug een nieuwe etter bij willen 😉

DE “TO HAVE” SLAAP GEBOORTELIJST VOOR JE BABY!

bedje +

Wij kozen voor een co-sleeper*. Na 4 maanden lag ik enkel nog te luisteren naar Sem zijn adem en bewegingen en besloten we hem op zijn eigen kamer te leggen in een ledikant. Je kan ervoor kiezen om een baby langer/korter in je eigen kamer te houden maar als je borstvoeding wil geven, is een co-sleeper in elk geval héél handig voor de eerste maanden. Wij hadden voor de eerste weken ook een mozesmandje* maar gezien Sem zware reflux had, hebben we die mozesmand eigenlijk bijna nooit kunnen gebruiken. Sommige mensen leggen hun baby’tje zelfs in de draagmand van de buggy heb ik vernomen maar dat hebben wij dus nooit gedaan. We hebben altijd de co-sleeper gebruikt. Overdag sliep Sem in een park dat in de living stond (je kan ook nog een extra wieg zetten maar dat vond ik verloren geld), in de draagzak of de eerste dagen nog in het mozesmandje (enkel als baby geen zware reflux heeft)

tip: hoor is rond bij mama’s die al uit de baby-fase zijn. Onze co-sleeper doet nu ook dienst voor een ander gezin. Zo spaar je een heleboel kosten uit!

matras en toebehoren +

wij kozen voor een aerosleep matras met bijpassende hoes. Puur omdat we zo ‘geruster’ waren als hij op zijn buikje moest rollen en ademen in de matras. Koop een stuk of 3 hoezen, als de baby dan ziek is en het bed vuil maakt, moet je niet stressen over de was.

deken(s) +

Je kan ervoor kiezen om je baby’tje de eerste twee jaar in een slaapzak te laten slapen. Wij doen dit (was niet het plan) omdat het toch héél makkelijk is met een baby die héél actief is ’s nachts en continu rolt en draait. Een deken blijft simpelweg niet liggen. We hebben wel een ademend dekentje gekocht. Dit leggen we – nu Sem oud genoeg is – nog regelmatig bij over de slaapzak. De eerste maanden moet je zorgen dat de baby goed vastligt en niet onder het deken kan zakken.

stuk of 4 slaapzakken +

Kijk goed na welke dikte je slaapzak nodig heeft en koop er minimaal 2 voor de winter en 2 voor de zomer. De eerste weken deden wij Sem ingebakerd in een slaapzak maar naarmate hij ouder is heb je ook gewone slaapzakken nodig. Wij gebruiken bijna altijd de slaapzakken van ErgoPouch. Ze zijn superhandig (mouwen kunnen er af/aan, voeten kunnen samen of apart) maar niet goedkoop dus we hebben ook nog deze iets goedkopere varianten zodat we kunnen afwisselen als ze weer in de was moeten wegens vuil (ik geef u hints, pipi, snot, overgeef en meer van dat lichaamssap). 

bedomranding/bedbeschermer *

Wij hadden dit niet op de babylijst gezet (gevaarlijk als baby tegen de zijkant ligt en weinig lucht krijgt) maar hebben het na een jaar toch gekocht omdat Sem telkens opnieuw zijn tutjes verloor ’s nachts en met de bedomranding is dit veel minder het geval).

babyfoon +

Je hebt er met zoveel opties en extra’s. Wij kozen deze vrij simpele (al duur genoeg!) en hij werkt echt prima.

reisbedje *

Gezien Jan en ik vrij veel reizen voor onze job, was een reisbedje noodzakelijk. Toen Sem enkele maanden oud was, gingen we reeds naar Frankrijk met de auto en dit reisbedje is voor mij DE uitvinding van de eeuw. Ik wil geen ander meer! We gebruiken het op reis maar ook veel op verplaatsing. Het staat op 5 sec op en is op 5 sec weer ingepakt en is niet zwaar, neemt geen ruimte in de auto in etc. Dit vinden we zelf één van onze beste aankopen die we gedaan hebben. Uiteraard niet noodzakelijk als je niet op reis gaat of altijd bij vrienden en familie langs gaat waar bedjes aanwezig zijn.

Knuffeltje/Knuffeldoekje *

Heel veel kindjes hebben een knuffeldoekje voor hun bedje. Dit hebben wij van in begin ook gedaan (wij hadden deze schattige knuffel) maar Sem geeft er geen moer om. Als je een knuffeltje koopt, koop er dan meteen een stuk of 3 want vaak hoor je van die horrorverhalen waar de knuffel kwijt gaat en de baby’s niet meer slapen 😉 Wij hebben geen verloren knuffels nodig voor dat laatste *insert sleepy face*

Tutjes *

Je zal zien, heel veel zwart-wit denkers als je gaat google’n over tutjes. Lang verhaal kort: ik ging geen tut geven maar gaf na enkele weken toch eentje. Sem had zware reflux die niet snel onder controle was en wou continu drinken of zuigen en ik werd er gek van. Ik wou mijn borsten echt terug 😉 dus we zijn een tutje beginnen geven en dat was voor ons (en hem) een rustpunt en noodzakelijk. Ik kende toen zijn ritme ook al goed en was dus niet ongerust dat Sem honger zou hebben. Ik heb wel bewust gekozen voor een ‘gezonde’ tut. Sem slaapt ondertussen met een stuk of 10 tutjes in bed 😉 want hij kan niet meer zonder. Dat is dan weer het nadeel. Je moet het weer gaan afbouwen later (toch totaal geen spijt dat we het toen gegeven hebben).

Nog een heel goeie tip: koop geen 20 tutjes voor de geboorte. Kans is groot dat je baby een bepaalde soort tut verkiest qua vorm/materiaal en het kan soms even zoeken zijn. Koop er dus eentje als het nodig is, probeer die uit en als die goed gaat kan je er wat extra kopen. 

Hebben jullie nog tips?
Ben ik iets vergeten of vinden jullie bepaalde dingen overbodig?
Héél benieuwd dus deel gerust!

Liefs,
Melissa

Perslunch “Het Nieuwe Trouwen”

Gisteren was ik te gast bij de perslunch van het gloednieuwe boek “Het Nieuwe Trouwen” dat ik samen met Engaged mocht maken. Engaged schreef dit prachtige boek omdat er nog veel nood is aan een boek dat gaat over het bedenken van een bruiloft die gebaseerd is op het bruidspaar hun eigen wensen, voorkeuren en karakters -helemaal los van tradities, regels, en verwachtingen van anderen – met als resultaat een trouwdag die niet alleen mooi van buiten is, maar ook waanzinnig mooi van binnen. Want daar gaat het uiteindelijk om!

We deden een heerlijke lunch (dankjewel Marvin!) met enkele bekende Nederlandse bloggers en stelden het boek voor het eerst voor. Daarna kregen we nog een leuke workshop bloemenkransen maken van MK Floral Design.

Wat een fijne namiddag,
wat een fijn boek (ik mocht het voor de eerste keer echt vasthouden! *hartjes!*)
wat een leuk project en uitgever!

Op naar meer van dat!
Santé, op alweer een boekbaby!

Véél liefs,
Melissa

 

Deze foto’s werd genomen met deze camera & deze lens

Laat de zon maar komen…

Ik weet niet hoe het met u zit maar ik mis de zon stillekes aan. Ik boek nog net geen last-minute maar veel langer moet de winter niet meer duren of ik neem mij de eerst volgende vlucht die naar warmere oorden gaat. Ik beken dat de winter ECHT niet mijn dada is maar manlief krijgt het elk jaar opnieuw op zijn heupen als ik zaag over de winter dus ik doe nu al jarenlang echt kei hard mijn best om mijn teut te houden. Het lukt vrij aardig maar nu is het januari en begint het lang te duren. Het romantische idee van kerst en koude is achter de rug en ik wil gewoon naar buiten zonder 2uur bezig te zijn om mijzelf en zoonlief Sem 5 lagen te geven. En ik wil de raam van de living open en ’s avonds nog een boek lezen op een stoel buiten met een wijntje erbij ipv in de zetel te hangen en te hopen dat er iets op tv is. Enfin, ge snapt het wel. Give me some sunshine. Gaan neuzen in de archieven van mijn foto’s van 2016 heeft ook niet echt geholpen moet ik zeggen. Zo zou ik nu, na het bekijken van vakantiesfoto’s van 2016, echt kei hard een vlucht nemen naar een warmer oord, of had ik dat al geschreven misschien? *wink*

Een tekort aan zon maar toch veel liefs,
Melissa

(hier een kleine terugblik op een mini vakantie in Frankrijk vorige zomer, mede winterhaters weze gewaarschuwd voor al dit moois en warms)

(enige reden dat het goed is dat het winter is, die vetrol rechts zit onder de wol ;-)) (echt, soms zijn we nog echt zot van elkaar, zo af en toe hé. Als ik niet zaag over mijn koude voeten die ik heb als ik ga slapen in de winter toch) 
Sem maakt voorlopig de meisjes enkel nog maar bang. #wewerkeneraan

PSS. Voor al wie nu denkt dat ik -zonder zwanger te zijn- is rap wat kinders heb bijgemaakt, dat is niet zo 😉 We waren op reis met enkele goede vrienden, één daarvan is op weg om jonge beloftevolle, vrouwelijke onderneemster van het jaar te worden dus go and give her some love. Because I do.

Alle foto’s werd genomen met deze leuke camera!

SHOP THE POST

De nieuwe Dreambee Collectie NIYU + Naïf Producten

Ik bevind me in een vlaag van melancholie wanneer ik terugblik op deze foto’s die ik nam nadat de Dreambee collectie van Ayko uitkwam een klein jaar geleden en Sem nog super tiny was. Ik kan niet geloven dat we ondertussen een jaar verder zijn en dat Sem alweer 15 maanden oud is binnenkort. Ondanks de zware start is het nu elke dag leuker en leuker om hem in huis te hebben. Zijn guitige lach, zijn ongeduld als hij moet wachten op eten (toegegeven, dat ongeduld is soms wat minder tof maar wel heel herkenbaar lieve zoon van me), zijn vele knuffels… het maakt hem, hem. Wat een plezier dan ook als we samen thuis zijn op zondag en maandag en tijd kunnen maken voor leuke dingen…

Enkele weken geleden hebben Sem en ik samen de nieuwste Dreambee collectie mogen uittesten. Een klein overzichtje van pinguïn Niyu, het nieuwe Dreambee figuurtje! De ganse collectie is nu te verkrijgen op de website en in de winkels van Dreambaby! De collectie die we vorig jaar mochten testten is er trouwens ook nog steeds te krijgen!Klein Sem, dat badje ben je volgens mij nooit beu. Elke keer we naar boven stappen op de trap ga je rechtstreeks naar de deur van de badkamer en je begint dan super hard te lachen omdat je weet dat je in bad mag. De douche vond je ook altijd super, al was het ook een tijdje beangstigend ineens, zolang je nu op mama’s arm mag, is het weer helemaal prima! Wat geniet ik daarvan! Zo bijzonder dat ik zo dichtbij je mag zijn in deze periode van je leventje!

 

Veel liefs,
je mama

PS. al sinds enkele weken na de geboorte van Sem (eerste dagen/weken hebben we hem niet gewassen of enkel met water, zo kon zijn huidje nog wennen) wassen we hem met de producten van Naïf. Voor wie dat merk nog niet kent en fan is van natuurlijke producten zonder parabenen en andere chemicaliën, check het leuke merk even. Ze hebben verschillende leuke producten (shampoo, badolie, luierzalf) die we bijna dagelijks gebruiken. Sinds kort hebben ze ook deze nieuwe handzeep uit. Bij elke verkochte handzeep gaat er trouwens een mooi bedrag naar Unicef!

Kerstcadeaus voor het hele gezin!

kerstcadeau16

een: voor haar

Wanneer mama de tijd kan vinden is ze fan van koken. Sinds ik wist dat ik zwanger was van Sem ging ik dromen van een periode waarin Sem en ik samen door de tuin wandelen, groenten plukken en ze samen binnen in een stoofpotje verwerken terwijl het buiten donker is en samen spelen terwijl we wachten op lekkers in deze prachtige stoofpot.

twee: voor hem

Jan wil al sinds we ons huis bouwen een projector om films te kijken. In de winter in de slaapkamer, in de zomer op onze buitenmuur. We blijven nog even dromen maar zetten deze al op onze future christmas lijst!

drie: voor de tiener in de familie

Deze neon is voor de tiener(s) in de familie (maar eigenlijk wil ik hem KEI hard zelf)

vier: voor de hippe neef/nicht/broer of zus

Deze minimalistische zwarte rugzak staat al een tijdje op mijn TO BUY list omdat ik hem zo mooi maar tegelijk simpel vind. Hij past lekker overal bij maar ziet er toch héél apart uit. Het is ook een héél mooi cadeautje voor schoolgaande broers,zussen of neven en nichten die van (minimalistisch) design houden 🙂

vijf: voor de baby

Sem kreeg deze giraf vanaf zijn geboorte en is er nog altijd dol op (zeker wanneer hij tanden krijgt). Ideaal kerstcadeau dus voor baby’tjes in de familie.

zes: voor de mama

Ik kan het ondertussen bijna zelf! Kopjes maken (hooray! voor pottenbakken!). Maar tot dan is kopjes kopen op Etsy een mooi alternatief! Deze zijn een ideaal geschenk voor je mama!

 

Shoppen bij het ‘Het Land Van Ooit’!

Het Land van Ooit deed eind oktober de deuren open voor alle klanten. We besloten langs te gaan want al sinds de geboorte van Sem komen we héél graag in hun winkel. Ze hebben altijd de meest originele, hippe spullen en hebben een uitgebreid gamma. Eigenlijk hadden we graag onze geboortelijst hier willen leggen maar dat werd uiteindelijk toch een lijst bij De Kinderplaneet wegens dichterbij en dus makkelijker (zeker met een pasgeboren baby’tje dat veel tijd vraagt ;-))

Het Land van Ooit vinden we samen met Blabloom (online shoppen, addiction met een baby en dus tijd te kort in huis) en Wolf & Wolkje (liefste uitbaters en hip tot en met!) bij uitstek één van de leukste shops voor ouders en hun nieuwe kroost. We gingen eind oktober dus ook langs en dit is het resultaat van een zeer fijne zondagnamiddag!

hetlandvanooit-1samen

hetlandvanooit-2

hetlandvanooit-3

hetlandvanooit-4

Ter gelegenheid kon je schattebol ook op de foto in zijn/haar nieuwe outfit (en die was er, uiteraard ;-)). Geef toe, wat een klein model (met fantastisch nieuwe outfit) hebben wij 😉

Christmas Proof, dat ook! *smelt*

hlvo_herfst2016-543

hlvo_herfst2016-546

hlvo_herfst2016-547

Bedankt aan Het Land Van Ooit voor de fijne namiddag!  Voor wie ook wil shoppen, er staat 1 december al weer een late night shopping op het programma! Hup sie.

Liefs,
Melissa

PS. Alle leuke kledij/knuffels op de lay-flat & foto’s van Sem zijn dus te koop bij  Het Land Van Ooit, de houten figuurtjes kan je ook hier vinden, sem zijn outfit (tutje,trui, broek met bretellen) en mijn outfit (broek, vergelijkbare trui, schoenen).

BRIEVEN AAN SEM | 6 – 7 MAAND

Liefste Sem,

Hier zit ik weer, klaar om je een briefje te schrijven. Trots dat ik het kan volhouden (tijd maken, niet eenvoudig als ik de huidige trend mag geloven maar wees gerust, bij elke trend komt een tegenbeweging en dus hou ik mij klaar voor de generatie lui die eraan komt. Ik neem alvast een abonnement).

dscf6033

Ik start deze maand met mij te verontschuldigen over alle zwartgallige en negatieve dagboeken die je over je kreeg de afgelopen maanden. Met schaamrood op de wangen lees ik ze nu af en toe nog eens en dan ben ik veelal blij dat deze weken achter me liggen (of toch ongeveer, zo lees je in dit dagboek alweer) maar toch ben ik ergens ook blij dat ik ze neergeschreven heb… voor mezelf, voor alle andere mama’s die er op deze mooie planeet niet altijd mooie kraamweken hebben opzitten of gewoon voor jou. Het is gek te bedenken dat jij binnen 15 jaar niets meer zal herinneren van hoe ik ’s nachts wel eens grommend of huilend (papa gaat dit beamen, geen geduld heb ik) naast je bed stond (geen paniek, ik pak je terug binnen 15 jaar, don’t you worry), vloekend dat je weer eens wakker was. Of hoe je voor het eerst in een zwembadje zat op mama’s en papa’s verjaardagsfeestje een week geleden of hoe ik je kan overladen met kussen in je nek en hoe je dan ontzettend moet lachen (hopelijk doe je dat binnen 15 jaar nog steeds? ik betwijfel het dus geef er je nu genoeg voor de komende 15 jaar als dat goed is). Ik zie je groeien lieve kleine (steeds groter wordende) Sem en ik kan niet anders dan elk moment vast willen houden. Je armpjes en beentjes zijn kleine worstjes geworden waarin ik het liefst van al wil bijten, je haartjes beginnen (eindelijk!) te groeien en dus kan ik ze aaien en je oogjes… ja wat moet ik daar over zeggen, ik verdrink in je blauwe kijkers.

dscf6042

Een half jaar al sinds je geboren bent. Het is onwezenlijk. Langs de ene kant lijkt het gisteren maar anderzijds lijkt het alsof je er altijd was. Ik voel steken in men hart wanneer je weer iets nieuw kan en dus niet meer klein bent maar tegelijk loopt mijn hart over van vreugde omdat je toch echt wel een flinke, knappe en enthousiaste baby bent die weer iets nieuw geleerd heeft. En wat een vaart neemt dat zeg… Baby’s leren zoveel. Ik kan het amper volgen kleine man.

Je favoriete bezigheden op dit moment? Ik denk dat spetteren met je beentjes in bad toch wel je topfavoriet is. Af en toe afgewisseld met plassen op papa of mama net voor je in bad moet (goed zo,spaar ons in bad of erna ;-)). Vervolgens staat opstaan (en dat liefst zo snel mogelijk – rustig tijd om wakker te worden doe jij liever niet aan mee) toch ook wel in je top drie denk ik. Papa en ik houden het liever rustig in de ochtend dus proberen we het wat dragelijk te maken door je mee in bed te nemen voor we ook echt opstaan maar meestal ben je dan al zo actief en heb je een smile tot achter je oren dat we er toch snel aan moeten geloven. Papa is meestal de gelukkige om je mee naar beneden te nemen want toegegeven, een ochtendmens gaat mama geloof ik nooit worden. Eeuwige dank en een groot applaus graag voor papa!

dscf6030

Die samenwerking tussen mama en papa trouwens is er nog steeds. We waren wat uit ons lood geslagen na je geboorte en toegegeven er is een beetje een rouwperiode geweest ook want ineens had ik het gevoel dat een deel van mijn relatie met je papa voorgoed voorbij was. Dat is ook zo. Lekker lang knus in bed liggen, ’s avonds uren babbelen bij een glas wijn of dineren tot laat in de nacht en samen filmpjes kijken en luide muziek draaien. Het is allemaal een beetje uit onze handen geglipt en misschien vond ik dat nog wel het allermoeilijkste aan mama worden. Ik heb een deel van mijn relatie met je papa moeten achterlaten (ja dat komt vast wel terug en tot dan leg ik dat deeltje mooi ingepakt naast me weg maar o wat heb ik het moeilijk gehad met dat inpakken en loslaten lieve Sem).

Papa en ik hebben trouwens stiekem nog eens mogen glunderen naar dat ingepakt stukje van onszelf want we zijn voor het eerst samen weer op pad gegaan voor ons werk. We bezochten het fantastische Santorini (dat we al kenden van onze eerste vakantie samen, een heel aantal jaren geleden). Ditmaal werden we verwacht als fotografe en videografe voor dit fantastisch huwelijk en oh wat was het fijn om dit samen te doen. Nog eens gewoon lekker met twee. Heerlijk was dat! Je meter en je oma hebben het hier thuis van ons over genomen en vonden het toch ook wel zwaar met je ’s nachts. Ik was (stiekem) toch ook wel blij dat te horen want iedereen die je overdag kent of ziet vind je de grootste schat op aarde (dat is ook zo, je lacht de HELE tijd en pakt echt iedereen in van de eerste seconde dat ze je zien). Het zijn echter de nachten die het nog steeds heel moeilijk maken. Dat bevestigd krijgen na enkele nachten opvang was goed (we zijn niet gek, het is echt wel zwaar, we doen alles wat we kunnen, don’t worry, het is oké om te klagen).

dscf6034

De nachten dus, die gaan nog steeds niet goed. Eerder slechter dan slecht. Er zijn de afgelopen weken veel nachten geweest waar we elk uur minstens 1 keer aan je bed stonden om je een tutje te geven, je te troosten of je een flesje te geven. Niet zo zeer omdat je niet kan zonder flesje, wel omdat je al 2 maanden chronisch aan het hoesten bent. De ene virale infectie na de andere heb je (yay voor crèche) maar dat komt voornamelijk door die verdomde reflux. Nu je groenten en fruit eet dachten we dat die wel eindelijk zou verdwijnen maar nee. Om het met de woorden van de arts te zeggen: ‘je hebt reflux in alle soorten en maten en Sem heeft jammer genoeg de zware vorm gekregen’. En toen vervolgde de arts met: “we hopen vanaf 8 maanden beterschap te zien nu we de medicatie verhogen maar hou je maar klaar voor 6 weken gehoest nu zijn slokdarm verbrand is.” En daar gingen we dan. Al zo dood en met een slaaptekort om U tegen te zeggen stonden we terug thuis met het nieuws dat het enkel nog erger zou zijn de komende 6 weken. Halleluja.

dscf6040

En dat is het dus ook geworden. Om de 30 minuten wakker worden van je eigen gehoest, het is vast niet fijn kleine Sem. Wij vinden dat ook balen. Toch kan ik weer het licht zien en denken: het geeft niet. Ons kind is verder wel gezond, mooi, lief, vertederend en er zijn zoveel ergere dingen op de wereld. Toegegeven, mijn job combineren met onze niet bestaande nachtrust is niet altijd eenvoudig maar gelukkig heb ik een fantastische familie die helpt, een geweldige man die 100 keer meer geduld heeft dan ik tijdens nachtelijke uurtjes en is het allemaal nog niet zo erg als je weer ‘helder’ kan denken na een werktrip met hotel en inhaalslaap. Ooit komt het vast goed met ons en vinden we een fijn ritme.

Ik ben verdomd blij met je lieve Sem.
Crèche-snotjes, nachtelijke brulpartijen, pipi-voor badjestijd inclusief.
Kom hier kleine hartendief, dat we nog even kussen (en daar om lachen) omdat het gewoon nu nog kan.
Kom hier dat ik je in de armen van papa duw als ik het even weer niet meer zie zitten.
Kom hier dat we nog veel maanden samen mogen leren en ontdekken.
Kom hier want wij zijn fantastisch samen.
Ik wil ons drie, ons gezinnetje, voor geen geld van de wereld meer missen.

Dikke kussen, mama

 

PS. Wanneer je 7 maand werd ging jij ook voor het eerst op reis! Samen naar Italië, wat was dat heerlijk! Snel een verslag!

Alle foto’s werd genomen met deze leuke camera!

SHOP THE POST

WEDDING | Voor Altijd, de trouwbeurs te Hasselt

schermafbeelding-2016-10-17-om-13-38-39

Voor al wie gaat trouwen zijn er best héél wat leuke beurzen tegenwoordig (ik denk aan Engaged, I do I do en nu ook Voor Altijd)! Eentje daarvan is dus de beurs ‘Voor Altijd’ te Hasselt. Omdat ik zelf een huwelijke te fotograferen heb dat weekend kan ik er niet ‘in levende lijve’  bijzijn maar voor al wie goed kijkt – is er wel ‘een stukje’ van mij aanwezig in de goodiebags!

En al wie nog een gratis ticket wil winnen kan dat nu door onderaan deze blog een comment te posten met je naam en een kort bericht waarom je graag naar de beurs wil gaan! Ik heb twee keer een leuk ticket te geef! Meedoen kan tot vrijdag 21 oktober!

 

Go and have fun,
Be Inspired!

Melissa

 

PS. en voor al wie gaat trouwen… mijn agenda voor 2017 is voor 80% vol geboekt dus wees snel!

TRAVEL | Twee dagen New York (on a budget)

newyork-melissamilis-173

In het voorjaar mocht ik dit prachtige huwelijk fotograferen in Pennsylvania (USA). Gezien het een hele onderneming is om te vliegen met al je foto-bagage en zo lang reizen ook best eenzaam is besloot ik een vriendin mee te vragen. Ik was al eerder in NY geweest tijdens een trip met alle Grafisch Ontwerp studenten en werd toen al verliefd op de stad. Het was wellicht één van de mooiste reizen uit mijn leven en wou dus nog wel eens opnieuw proeven van de stad die nooit slaapt (het lijkt alsof ik over mezelf schrijf, of dit nu nog steeds te maken heeft met Sem, dat kom je later wel te weten ;-))

We waren het wel meteen eens dat we NY zouden bezoeken ‘on a budget’. Uiteindelijk besteden we slechts 35 euro in totaal voor alle bezienswaardigheden (eten/drinken en verblijf uiteraard niet inbegrepen ;-)) en zagen we eigenlijk een groot deel van New York.

Hier een overzicht van hoe ons weekend eruit zag!

lockhaven-melissamilis-1

We vlogen met Brussels Airlines. Een vlucht van +- 8 a 9u vanuit Brussel zonder tussenstop. Vroeger had ik er wellicht tegenop gezien maar nu, nu ik even uit het ‘motherhood’ kon ontsnappen, leken mij 9u slaap, film kijken of foto’s editen een pure zaligheid… Van daaruit gingen we met de metro naar Brooklyn waar we via Airbnb een pareltje van een appartement hadden gevonden. Om van de luchthaven naar New York te gaan zijn er verschillende mogelijkheden maar de goedkoopste (en handigste) is zeker en vast de metro. Een kleine tip, neem een rugzak ipv trolley mee. Daar heb ik mij wat aan mispakt en dan is de metro (met duizend trappen en geen enkel lift) ineens toch veel zwaarder/ingewikkelder dan zou moeten 😉

newyork-melissamilis-21 newyork-melissamilis-19b newyork-melissamilis-18 newyork-melissamilis-13 newyork-melissamilis-12b

AVOND 1

We besloten de eerste avond  meteen Brooklyn te verkennen. Die buurt wou ik supergraag zien en had ik tijdens ons verblijf met Grafisch Ontwerp in the city nooit ontdekt. We wandelden rond in de straten van Bushwick. Een gedeelte van Brooklyn waar veel artistiekelingen wonen en er een heleboel tweedehands shops, hippe restaurants en bars zijn en je je altijd mondiaal voelt maar nooit etchy genoeg. Fan van concerten? It’s here you need to be!

newyork-melissamilis-28newyork-melissamilis-23 newyork-melissamilis-24 newyork-melissamilis-27  newyork-melissamilis-31

Na een lekkere hap en een fijn drankje, besloten we op de eerste avond ook nog the Empire State Building te gaan bekijken (tip: ga nog iets voor valavond, zo heb je zowel overdag als wanneer het donker is een zicht op de stad. Fantastich mooi maar wel even aanschuiven dus hou hier rekening mee). Gezien je toch al in de buurt bent (+-10 min wandelen) kan je ook meteen Times Square bezoeken. Wij deden het (wegens uitputting) pas een dag later maar gezien je in NY bent en gewoon héél graag deze toeristische plek wil zien is het wel zo handig om het meteen die eerste avond te doen.

newyork-melissamilis-131newyork-melissamilis-33 newyork-melissamilis-34 newyork-melissamilis-39 newyork-melissamilis-43 newyork-melissamilis-46

newyork-melissamilis-62  newyork-melissamilis-132 newyork-melissamilis-134

DAG 2

newyork-melissamilis-151 newyork-melissamilis-152 newyork-melissamilis-153  newyork-melissamilis-157 newyork-melissamilis-158 newyork-melissamilis-160

Op dag twee begonnen we onze ochtend door de metro te nemen (op de hoek van onze straat, handig die Airbnb in Brooklyn!) en af te stappen aan voor héérlijke pannenkoeken in Chelsea Market. Dit heerlijke pand herbergt werkruimtes, een foodmarket, hippe shops (hallooooo Anthropologie!) en ligt ideaal omdat we meteen daarna besloten om de High Line van NY te wandelen (enkele blokken naast Chelsea Market is er een lift die je omhoog brengt naar de voormalige spoorweg).

newyork-melissamilis-67 newyork-melissamilis-68 newyork-melissamilis-69 newyork-melissamilis-72 newyork-melissamilis-74 newyork-melissamilis-80 newyork-melissamilis-82

Deze oude spoorweg werd omgevormd tot een groene boulevard/park en was net niet klaar bij mijn bezoek in 2009 en dus wou ik hem nu héél graag doen. Je kan maar liefs 2,2 km wandelen langs de mooiste stukken van New York. Prachtig om te doen!

newyork-melissamilis-84 newyork-melissamilis-85 newyork-melissamilis-89 newyork-melissamilis-90

Na onze wandeling op de High Line wandelden we verder richting het 9/11 memorial. Indrukwekkend en totaal anders dan hoe het in 2009 was toen men nog druk aan het werken was aan dit monument ter herinnering van de slachtoffers. Deze keer bezochten we enkel de twee fonteinen buiten.

newyork-melissamilis-91 newyork-melissamilis-93 newyork-melissamilis-98 newyork-melissamilis-99

In 2009 deed ik ook het museum maar dat was toen zo ontzettend triest (ik kwam met veel tranen buiten) dat we besloten het deze keer over te slaan en meteen weer de metro op te stappen richting Little Italy & Chinatown.

newyork-melissamilis-120

Om deze wandeling wat aangenamer te maken besloten we iets lekker te kopen bij Butchers Daughter. Een grote hit bij de New Yorkers want het restaurant had enorme wachtrijen. Wij kochten dan maar een heerlijke (echt, hmmm!) smoothie uit hun shop en wandelden verder.

newyork-melissamilis-101 newyork-melissamilis-103 newyork-melissamilis-104 newyork-melissamilis-105 newyork-melissamilis-107 newyork-melissamilis-110 newyork-melissamilis-111

Na onze wandeling hadden we honger! Tijd voor een gezonde namiddag-lunch! We besloten een salade samen te stellen bij Sweetgreen. Een saladebar met teveel keuze (hallo keuzestress!). Wat mis ik dergelijke gezonde initiatieven hier in België. Zelf biologische salades samenstellen, afrekenen en hup, een gezonde maaltijd in 2 minuten!

newyork-melissamilis-115 newyork-melissamilis-118 newyork-melissamilis-119

Tijdens het afrekenen van onze salades stootte ik op Naomi van de blog LoveTazaInsert mama-crush!Haar blog volgen over de jaren héén was één van de dingen die me deed dagdromen over kinderen. Haar tegenkomen in deze periode in mijn leven was dan ook fantastisch. Ze was super vriendelijk en lief en een foto om af te sluiten mocht niet ontbreken uiteraard (kijk haar lieverds op de achtergrond, helemaal weg naar dromenland!).

newyork-melissamilis-113

We hadden pijnlijke voeten, warme harten en geen honger meer dus tijd om te gaan chillen in Central Park. Mensen kijken… Uren kan ik dat.

newyork-melissamilis-121 newyork-melissamilis-122 newyork-melissamilis-124 newyork-melissamilis-125 newyork-melissamilis-128

Na een tijdje was het tijd om weer terug te keren naar onze Airbnb en sloten we af met een heerlijke cocktail en veel herinneringen.

newyork-melissamilis-139 newyork-melissamilis-140 newyork-melissamilis-141 newyork-melissamilis-150

Morgen 3

newyork-melissamilis-161 newyork-melissamilis-162

Op onze laatste ochtend in New York namen we de metro naar Brooklyn & Washington Bridge als ook het Brooklyn Park. Een prachtig stuk te midden van New York met zicht op de skyline. Het is mogelijk om met een bootje the Statue of Liberty te gaan bekijken maar vanaf deze mooie plek kan je het gewoon gratis zien (al is het klein van zo ver, toegegeven!). Heb je nog meer tijd, kan je gerust ook een boot nemen of de Brooklyn Bridge afwandelen. Laat je niet beetnemen door de verkopers op straat die je tickets proberen te verkopen… de boot is eigenlijk gewoon gratis. Enkel een bezoek aan het monument zelf kost geld (maar kan je ook gewoon skippen uiteraard). Wij keken van ver (wegens te weinig tijd) en sloten zo onze fantastische twee dagen in New York af met nog een héél korte wandeling langs de prachtige wijk Brooklyn Heights die zich net langs de Brooklyn brug bevindt.

newyork-melissamilis-164 newyork-melissamilis-167 newyork-melissamilis-170 newyork-melissamilis-174 newyork-melissamilis-175 newyork-melissamilis-177 newyork-melissamilis-180 newyork-melissamilis-181

I hope to be back in the city one day…

Zin gekregen om (on a budget) naar New York te gaan?
Hier enkele tips!

  • We spendeerden tijdens deze trip naar NY slechts 35 euro aan bezienswaardigheden (Empire State Building) en al de rest van onze tips/bezoeken was compleet gratis (op eten/drinken na natuurlijk :-)). Het is dus mogelijk om véél te zien en weinig uit te geven. Toch zin om die 35 euro te skippen en 0 euro aan bezienswaardigheden te geven en toch ook een zicht over NY te hebben? Ga dan iets drinken in één van de fantastische rooftop bars/restaurants in NY. Eten en drinken moet je toch en het uitzicht is vast ook fantastisch. Op mijn Pinterest board staan wat mogelijkheden op een rijtje!
  • We deden bewust geen museums omdat deze vaak héél duur zijn qua inkom (en veel tijd vragen) MAAR de meeste museums hebben wel minimum één avond in de week dat ze gratis of aan een verminderd tarief open zijn dus check deze even op voorhand, misschien kan je op deze manier toch nog museums bezoeken aan een laag tarief! Ik had alle museums gelukkig al allemaal gezien tijdens een eerder bezoek aan NY in 2009.
  • Neem de metro, veruit de makkelijkste en goedkoopste manier om te reizen in NY city. Je kan de metro ook een dag inruilen voor een fiets. Deze zijn ook niet duur en erg leuk om te doen (zeker om het gedeelte Brooklyn te bezoeken).
  • Er zijn op dit moment supergoedkope (en rechtstreekse!) vluchten te vinden hier!
  • Indien je een Airbnb boekt (in NY of ergens anders in de wereld) via deze link krijg je ook nog eens 30 euro korting op je verblijf! Superhandig en fijn verblijven in een huiselijke omgeving…

Have fun,

Enjoy the city that never sleeps! I sure did.

Melissa

PS. Alle foto’s werd genomen met deze fantastische camera!

BRIEVEN AAN SEM | 4 – 5 MAAND

Lieve kleine Sem van me.

5 maanden al. Wat gek… De tijd is echt gevlogen en van mijn voornemen om je elke maand een brief te schrijven is er dus niet veel in huis gekomen. Na vorige twee brieven voelde ik mij schuldig toen ik aan maand 3 en 4 kwam en eigenlijk het gevoel had dat het mogelijk opnieuw een klaagzang zou worden. Ik had er geen zin meer in om dat weer op papier te zetten (wie wil er nu telkens opnieuw luisteren naar al wat negatiefs en zo emotioneel en ruw is). Toch is er héél veel gebeurt in deze afgelopen 3 maanden. Zoveel dat ik waarschijnlijk de helft vergeet.

sem-4en5maand-1

Eerst en vooral ben je echt een ‘brok’ van een baby geworden. Althans voor ons. We zijn je gewoon als een klein fragiel opa’tje en nu ben je gewoon een gemiddelde baby op de curve! We schrikken elke dag van hoeveel baby’tjes bijleren en veranderen. Je kan nu al speelgoed vastnemen, dingen in je mond stoppen (en dan ook héél hard kwijlen), je maakt allerlei geluidjes waarvan op dit moment ‘ggggg’ toch wel je favoriet is. Je hebt ook je voetjes ontdekt en stampt ze wild in het rond (vooral wanneer je in badje gaat).

sem-4en5maand-3

Toen je pas geboren was reageerde je telkens met een ‘lach’ toen ik “oh-oh-oh-oh-ooooh-oh” zei. Je vond dat geweldig (nu nog steeds trouwens) maar ondertussen reageer je elke keer je ons ziet met een grote glimlach waarvan je ogen helemaal tot spleetjes herleid worden. Zo schattig. Niet alleen op ons trouwens, je bent een echte charmeur en ook op de crèche en elders vinden ze je een klein schatje (dat denk ik toch ;-)). Je lach, neemt echt alle hartjes in en misschien ligt het aan papa en mij maar we vinden je echt de meeste gelukkige baby die we kennen. Je lacht altijd, zelfs als je ziek bent. Dat was ook de eerste keer het geval rond de leeftijd van 5 maand. Je had een virale infectie beet & er kwam ook nog een oorontsteking bovenop. Je hebt de longen uit je lijfje gehoest & had 40 graden koorts. Mama was behoorlijk ongerust. Na een paar daagjes bij mama thuis ben je nu weer naar de crèche – we zijn allemaal blij dat je beter bent want het ziek zijn maakte de nachten nog moeilijker. We hebben uren wakker gezeten met je (ongerust over je temperatuur en je zware hoest). Mama en papa zijn terug apart aan het slapen. Iets wat we NO-WAY zouden doen zeiden we altijd maar wat doe je anders als je nog om de 2u wakker bent met een baby en toch ook al terug voltijds gaat werken. Wisselen van wacht dus. En apart slapen. Dat ook.

sem-4en5maand-9

sem-4en5maand-13

De nachten dus. Nog steeds moeilijk. Mama lanceerde een ‘help, tips gewenst’ topic op haar FB maar dat was duidelijk een slechte keuze. Al snel kreeg ik gezouten meningen (nogal wit-zwart) en zoals het mama nogal vaak gaat lag mijn mening ergens tussenin. We zijn nu na 5 maanden echt wel moe & al dat opstaan elke nacht (nog zo een 3x een voeding en af en toe nog wat gehuil tussendoor omdat je een tutje wil of niet goed ligt) begon echt door te wegen. We besloten dan ook na 5 maand toch eens nutriton bij in je flesje te doen (je reflux melk is voorverteerd dus je hebt ook sneller terug honger) en dat lijkt te werken. Je slaapt langer, je reflux is al een tijdje héél wat beter en we zijn ook gestart met groenten en fruit in papjesvorm. Maar Sem, ik heb het allemaal wat losgelaten. Ik wou je Rapley methode doen in combi met papjes, het zijn papjes geworden uit gemak en zelfs uit potjes af en toe (luie moeder dat ik ben). Het is oké. Ik heb de 6 maanden niet gehaald (ik wou 6 maanden exclusief borstvoeding geven) maar geef nu na 5 maanden wel nog steeds een ochtend en avondvoeding aan de borst en eigenlijk moet ik gewoon trots zijn. Ja, ik heb moeten ingeven op dingen & nee ik ben niet zo perfect als ik wou zijn maar hé, jij groeit en bent een mega lieve baby en daar ben ik al lang trots op.

sem-4en5maand-17

sem-4en5maand-14

Deze brief is er dan ook één van veranderingen. Blij dat jij nu blij bent & wij dus ook. Blij dat we het een beetje loslaten en af en toe ook eens laten hangen & jij dat niet eens erg vindt. Opgelucht dat de zwarte wolken van in begin langzaam toch roze kleuren (zou ik het hardop durven zeggen? Ik denk dat ik je echt héél hard mis wanneer je op de crèche bent). Het komt wel goed met ons & daar ga ik nu gewoon een maand lang zoet mee zijn en op teren.

sem-4en5maand-11

Ik heb voorlopig nog altijd niet het gevoel dat we ooit nog een tweede baby willen… puur omdat deze eerste periode zoveel zwaarder voor ons is geweest dan ik ooit had gedacht. Nog steeds ben ik soms jaloers op baby’s die gewoon liggen en slapen en eten en af en toe eens knorren omdat ze krampjes hebben maar de schrik zit erin dat als we ooit terug aan een baby beginnen, het weer na enkele weken na de geboorte van dat is: gehuil door merg en been, reflux. Het heeft me echt een slag van de moker gegeven en heeft me aan het wankelen gezet maar ik voel dat er nu eindelijk ruimte is om te groeien. Mijn liefde voor je groeit. Net zoals buiten de eerste bloesems opduiken, kan nu de zon gaan schijnen voor jouw en mij. Ik kijk er zo naar uit kleine kadee.

sem-4en5maand-2

sem-4en5maand-4

sem-4en5maand-8

We zien je graag. Met een smile tot achter onze oren (zoals alleen jij dat kan!)

Mama