WEEK 22 + 23


WEEK 22

* goes back in time, a year earlier *

“Nu ben je toch echt wel mager hoor…” De opmerking na 15kg gewichtsverlies blijkbaar. Vele weten niet dat het gewichtsverlies niet intentioneel gekomen is maar wel door een zware PI-IBS die ik opliep na een zware darmontsteking en die me op enkele maanden tijd enorm doet afvallen. Enkele maanden in de zwangerschap zelf is de enige opmerking die ik krijg “Amai, en dat is er maar eentje” of ook nog wel “Ge zijt toch echt al wel dik hé”. Ik kom tot de conclusie dat het ook nooit goed is. Gelukkig ben ik super trots op mijn buikje en vind ik mezelf erg mooi zwanger. Ik laat de mensen maar en geniet intussen verder van elke kg liefde die er extra aan mij groeit.

Ps. Ik eet om het te vieren zelfs enkele smoutebollen extra vanavond op Blauberg Kermis!

Pss. Er is een hittegolf in België (het is al sinds 1800-weet-ik-veel niet meer zo warm geweest) en dat voelen we. Slapeloze nachten (wakker zijn om half 5 is ons nieuwe favoriete ding), opgezwollen benen en voeten en ohja ook voordelen natuurlijk: shoppen voor de eerste echte babykledij in Wijnegem met papa die nu niet liever deed (ahja… solden en airco hé ;-))

WEEK 23

Liefste jongen,

Heb je ons gevoeld deze week? We zijn onze eerste les Haptonomie gaan volgen bij Jo in het GIC. Hij zal mij en papa de komende weken leren hoe we nu al in de buik contact met je kunnen maken en hoe we als ‘team’ de bevalling kunnen opvangen. De eerste les was super leuk en ook een beetje ‘awkward’ want tot onze grote verbazing was het niet ik maar papa die op de massagetafel moest gaan liggen – zo kon papa beter inbeelden hoe het voor mij zou voelen. Ik vond het geweldig en heb wat afgelachen. Na papa was ik aan de beurt en hebben we via onze handen leren voelen hoe jij in mijn buik rondzweeft en hoe we contact met je konden maken. We hopen dat ook jij geniet van deze momenten want wij vonden het helemaal te gek!

Ps. Behalve genieten toch ook PANIEK (en onhandigheid) deze week. Eerst mijn handen verbrand met kokend water, dan een tekenbeet (ieuw, als er iets is waar ik niet tuk op ben dan is het dat wel) en om af te sluiten de eerste druppels colostrum zien verschijnen uit mijn tepels – ahum. Choquerende tijden dus voor een nieuwe mama-to-be 😉

Deze foto werd genomen met D800 + 35mm

One thought on “WEEK 22 + 23

  1. ik vond haptonomie soms ook wel grappig, vreemde houdingen, weleda olie…maar het komt zooo pas van tijdens de weeën, ge zijt echt met twee en ge kunt uw lief aan het werk zetten, hij zal weten wat te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *